Apró segítség

 2010.03.03. 02:53

Lehet, hogy ez nem kapcsolódik szorosan az oldal témájához, de megmutatom, hogy a segítség összehozza az embereket.

    Tehát kezdjük az elején. Tesómmal és két régi osztálytársammal elmentünk korizni december 31.-ik napján. A Szentlélek téri, nem túl nagy de már bejáratott pályát szemeltük ki. Amikor odamentünk, láttuk, hogy ebből nem lesz sok korizás..20cm hó állt az egész jégfelületen. Volt ott egy ember, aki a pálya nappali karbantartásával foglalkozott (mert éjjel egy csoport végezte) és egy nagy széles kapára emlékeztető hógyűjtővel próbált küzdeni a hóval. Gondoltuk, hogy segítünk neki, hátha könnyebben megy a munka és a többi ember is tud egy kicsit korizni.

    Azzal a vasszerkezettel és egy hólapáttal álltunk neki a lehetetlennek tűnő harcnak a hó ellen. Először tényleg kilátástalannak tűnt a helyzet.. Szakadó hóban havat lapátolni egy koripályáról korcsolyában? Ha utánunk csinálnád, előre is gratulálok. Az elején csak küzdöttünk a szakadatlan havazással, igyekeztünk a leesett havat kilapátolni a pályáról. Aztán egyszercsak elkezdett alábbhagyni a hózápor.

    Mikor már csak a harminc centi havat kellett kilapátolni a jégről, akkor keződődött az igazi csapatmunka. Az emberek egyszercsak elkezdtek segíteni, belegondoltak abba, hogy ha többen csináljuk, gyorsabban készleszünk. Ugye mekkora igazság?

    Még két óra munka, az elállt havazásban és végül kész lett a pálya. Semmi hó, sehol!... A munka befejeztével csak az az egyetlen probléma volt, hogy mindenki elment. Senkisem korizott. Kérdezhettük volna magunktól, hogy akkor mi a francnak csináltuk? Hát, később még érkeztek emberek. Ők azonban nem tudják, hogy sok ember fáradtságos munkájuk van alattuk a jégbe zárva.

    Végülis mindketten örültünk, hogy segítettünk. És kaptunk két zsíroskenyeret.:D Azért ez mekkora pro már.. A tanulság, hogy a segítséget csak elkezdeni nehéz. Ebből meg lehet alkotni a segítség definícióját.

   A segítség: az adott közösség ráébresztése arra, hogyan tehetné jobbá a helyzetet; egy csapatépítő tevékenység, amely összehozza az idegen embereket és egy minden résztvevő arcára mosolyt csaló örömszerzés.

  

   

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagmegvaltas.blog.hu/api/trackback/id/tr391735523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása